Nomenament dels Premis Capital de la Sardana 2014 a Barcelona Capital de la Sardana

Els Premis Capital de la Sardana 2014, que es lliuraran a Barcelona aquesta tardor, s’han donat a conèixer aquest passat dissabte, 8 de març, durant la ballada matutina de celebració de Barcelona Capital de la Sardana 2014. Els ha fet públics el coordinador del projecte Capital de la Sardana.

La Medalla al Mèrit Sardanista ha estat per a na Pilar Torrades Pi Andrés, de Vilanova de Bellpuig per la seva tasca en aquesta població impulsant la creació de colles sardanistes, com a cofundadora i presidenta de l’Agrupació Sardanista local, coautora del llibre ‘Vint-i-cinc anys de sardanisme’ i també per la seva activitat en la Federació Sardanista de Catalunya i de les Comarques de Lleida, en l’ACSTLL i en el programa d’ensenyament de sardanes “Saltem i ballem”, del qual n’és la presidenta.

La Medalla al Mèrit Musical ha recaigut en en Jaume Cristau i Brunet, per la seva tasca en la composició de mes de 300 sardanes, a més d’obres simfòniques per a cobla, veu solista, música de cambra i havaneres; pel seu treball de docència a l’escola Menestral de Figueres, de la qual en fou el director i com a intèrpret de contrabaix en diverses formacions i en la cobla-orquestra Miramar, de la qual en fou el fundador.

La Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana s’ha concedit a en Joan Clos i Plomosell, pels seus 30 anys de generosa dedicació a la dansa popular catalana i en especial per el seu mecenatge desinteressat en favor dels esbarts infantils catalans.

Pel que fa als Premis, els guardonats han estat, a la categoria Dedicació en Josep Pomés i Montagut, per la seva dedicació i constància en el món de la sardana en gairebé tots els seus vessants i molt especialment al gran impuls que ha donat amb el seu treball i dedicació a l’Aplec de Les Roquetes de Barcelona; en Josep Puigventós i Nicolau, pels 37 anys com a president del Foment de la Sardana de Rubí, conductor dels programes de ràdio ‘Ara i sempre’ des de fa 34 anys amb 1.500 edicions i ‘Sardanes d’autor’, des del 2006 amb prop de 500 edicions i en Narcís de Miguel i Rabasa, pel seu treball a Canet de Mar, on ha organitzat cursets i ballades va fundar colles sardanistes i l’Associació Amics de la Sardana, de la qual és president, i també com a realitzador, guionista i en diverses etapes conductor del programa ‘Nostra Dansa’ durant més de 30 anys.

A la categoria Continuïtat s’ha premiat l’Agrupació Sardanista Andorrana, l’Aplec de Bràfim, l’Aplec de Sils, l’Aplec de Torroella de Montgrí, la cobla Baix Empordà, la cobla Sitgetana, el concurs de Salt i la Secció Sardanista del Centre Cultural l’Avenç, d’Esplugues de Llobregat pels seus 50 anys.

A la Promoció i Difusió s’ha reconegut el programa de ràdio ‘Temps de sardanes’, de ràdio Salt, conduït per na Mercè Planas per haver assolit les 1.000 edicions en 30 anys i el programa de ràdio ‘La Principal de Quart’, de Ràdio Quart, conduït per en Francesc Picart per haver assolit les 1.000 edicions.

A la categoria de Mitjans Audiovisuals s’ha premiat The New Catalan Ensemble amb n’Andrea Motis i en Joan Chamorro, pel CD ‘Coses que es diuen però que no es fan’, en què els instruments propis de la cobla s’incorporen a la sonoritat del jazz en poemes musicats d’autors catalans.

A la categoria de les Iniciatives Renovadores s’ha premiat l’Institut d’Estudis Catalans, pel programa d’investigació i recerca de les xeremies de la cobla, el resultat del qual ha estat la construcció i presentació en un concert de la barítona.

El lliurament serà aquest proper mes de novembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La Comissió Capital de la Sardana, integrada per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular és l’encarregada d’atorgar els Premis Capital de la Sardana segons les categories establertes. Els criteris per concedir aquests Premis Capital Sardana tenen com a base els mèrits i els esforços desenvolupats i es consensuen entre tots els integrants d’aquest projecte. La comissió recopila, proposa i analitza les diverses propostes i les analitza i debat per escollir-ne els guardonats.

Anuncis

About fomentdelasardanaderubí

Tot el que vols saber sobre el món de la sardana a Rubí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: